Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από το πυροσβεστικό φτωχολόγιο – μισθολόγιο

Αρ. Πρωτ. : 2749 // 27-08 -2012

Προς: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο

Κοιν. : 1. Γραφείο Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

           2. Πολιτικά κόμματα

           3. Μ.Μ.Ε.

Κύριε Αρχηγέ,

Το Πυροσβεστικό προσωπικό που έχετε την ύψιστη τιμή ως Αξιωματικός να ηγείστε , καθημερινά δίνει τη μάχη με τον κίνδυνο, και πολλές φορές τον ίδιο τον θάνατο στα πύρινα μέτωπα, αλλά και τις καθημερινές εκφράσεις της διακινδύνευσης της καθημερινότητας.

Το προσωπικό που ηγείστε, με πενιχρά μέσα, αλλά και με  πενιχρές αμοιβές προσπαθεί να εγγυάται την πολιτική προστασία της ελληνικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας με αποτελεσματικότητα την ύπαρξη του κοινωνικού κράτους στην Ελληνική Δημοκρατία.

¨Όπως  και εσείς καλά γνωρίζεται, οι αμοιβές του πυροσβεστικού  προσωπικού  τα τελευταία  χρόνια σφαγιάστηκαν  από τους εκτελεστές του μνημονίου, βυθίζοντας το στην φτώχεια και την ανέχεια, δημιουργώντας ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της προσφερόμενης εργασίας των Πυροσβεστών και των σημερινών  αποδοχών τους.

Η οικονομική  κατάσταση που βιώνει το πυροσβεστικό προσωπικό είναι δεινή. Παρόλα αυτά η τρόικα  των  οι στυγνών δανειστών, των κερδοσκόπων των αγορών και των διαχειριστών του μνημονίου, θέλουν να αφαιμάξουν πάλι τις εναπομείναντες πενιχρές αποδοχές του πυροσβεστικού προσωπικού.

Την ώρα που οι Πυροσβέστες σε όλη την χώρα δίνουν μια σκληρή μάχη στα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας, κάτω από  πρωτοφανή εργασιακές συνθήκες «μεσαιωνικού τύπου» οι  λογιστικοί διαχειριστές της κρίσης,  επεξεργάζονται σχέδια νέων περικοπών του πυροσβεστικού φτωχοκάματου.

Κύριε Αρχηγέ,

Το προσωπικό που ηγείστε βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης.

Σας καλούμε  να θέσετε επιτέλους κόκκινη γραμμή στην νέα αυτή επιχειρούμενη σφαγή του εισοδήματός μας, στον αυτό νέο εμπρησμό της ζωής μας.

Σας  καλούμε να  διαφυλάξετε ότι δεν θα μπει υπογραφή από κανένα πυροσβεστικό χέρι  σε  υπηρεσιακή πρόταση  που θα περιλαμβάνει μείωση έστω ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τον μισθό του πυροσβεστικού προσωπικού. Επιπροσθέτως,

– περιμένουμε να διασφαλίσετε ότι θα καταβληθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους χιλιάδες συναδέλφους που «δίκην» εσωτερικών μεταναστών, αποστάλθηκαν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σε όλα τα φλέγοντα μέτωπα της χώρας μας, όλο αυτό το καλοκαίρι.

– περιμένουμε από εσάς να διεκδικήσετε και να  διασφαλίσετε τουλάχιστον, έστω και συμβολικά αποζημίωση «δασικό επίδομα» για τις  αμέτρητες ώρες σκληρής και εκβιαζόμενης υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.

Κύριε Αρχηγέ,

Η πολιτεία σας τίμησε με την εμπιστοσύνη της,  αναθέτοντας την ευθύνη της αρχηγίας του ένδοξου Πυροσβεστικού Σώματος. Μόνο όμως η εμπιστοσύνη  και η αποδοχή των συναδέλφων σας προσδίδει την θέση του φυσικού ηγέτη του.

Τεθείτε  ηγέτης στον αγώνα μας  για να διασφαλίσουμε το δίκιο μας, την επιβίωσή μας. Μην  μας προδώσετε.

H ιστορική   παράδοση θέλει στην ήττα των ηγετών ή να αυτοκτονούν ή να παραιτούνται. Στην Ελλάδα  ο χριστιανικός πολιτισμός απαγορεύει το πρώτο.