Θα νικήσουμε, όσοι τολμήσουμε να αντισταθούμε.

Συνάδελφοι

Το νέο έγκλημα του λόμπι των τοκογλύφων δανειστών, των αρπακτικών των αγορών και των ντόπιων μνημονιακών διαχειριστών έχει τεθεί ήδη σε ισχύ. Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο μπήκαν τα συνήθη θύματα, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Στο ήδη κουτσουρεμένα φτωχοκάματό ετοιμάζεται ένα άγριο νέο τσεκούρωμα. Η νέα αυτή λίστα μέτρων, δυστυχώς δεν είναι σε στικάκι που μπορεί να χαθεί. Είναι η επιλογή της Συγκυβέρνησης που έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον Έλληνα στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Το μαύρο μέτωπο των τροικανών ετοιμάζει τα μέτρα μας για το εξώδιο κοστούμι μας:

– καταργείται ότι έχει απομείνει από τα τα επιδόματα εορτών.

– αντικαθίσταται το οικογενειακό επίδομα από νέο, αισθητά μειωμένο.

– αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται έως το 2018 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

– αυξάνονται οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

– καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τα τέκνα, η έκπτωση φόρου από τους τόκους στεγαστικών δανείων, ενοικίου πρώτης κατοικίας κλπ.

– αυξάνονται οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Το μεγάλο τσεκούρι έρχεται όμως με την περικοπή των μηνιαίων αποδοχών μας. Από τα σενάρια που διαρρέονται, διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μια μεγάλη ποσοστιαία περικοπή του μισθού μας, που σε συνδυασμό με το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και την επαπειλούμενη μείωση των αποζημιώσεων θα τον δραχμοποιήσει. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα χαράτσια, τις υπέρογκες αυξήσεις σε υπηρεσίες και αγαθά, και την ιδιωτικοποίηση των κοιωννικών υπηρεσιών δημιουργούν σκηνικό φτώχειας και εξαθλίωσης.

Συνάδελφοι

Από την αρχή της κατάκτησης της χώρας μας από την Τρόικα, οι αποδοχές μας έχουν περικοπεί ήδη πάνω από το 30%. Δυστυχώς όμως ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Ο κ. Πρωθυπουργός προχθές δήλωσε «Θα σώσουμε την Ελλάδα, όσοι το τολμήσουμε», δυστυχώς με αυτή την αδιέξοδη πολιτική η Ελλάδα που θα σώσει , τότε, δεν θα έχει Έλληνες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την αντίδρασή μας, να σταματήσουμε την νέα αυτή σφαγή.

Αύριο, 25 Οκτωβρίου συγκεντρωνόμαστε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη ΕΛ.ΑΣ.-Λ.Σ.-Π.Σ. και συντονίζουμε την απόκρουση της νέας αυτής προσπάθειας αφαίμαξής των αποδοχών μας. Θα νικήσουμε, όσοι τολμήσουμε να αντισταθούμε.