Η άνοδος του ISIS – Απειλή για τη Δύση

2015 e-book ISIS jpgΗ Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχίζει τον εμπλουτισμό της ψηφιακής της βιβλιοθήκης, που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, με εξειδικευμένες εκδόσεις στελεχών και της Εθνικής Άμυνας. Μια τέτοια έκδοση αποτελεί και η παρούσα, η οποία μελετά ένα ιδιαίτερα σύγχρονο παράγοντα απειλής της παγκόσμιας ασφάλειας και ειρήνης, την ισλαμική τρομοκρατία.

Συγγραφέας της, ένας εξαίρετος συνάδελφος, στέλεχος των Ε.Δ., ο Νικόλαος Γιαννόπουλος, Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην τρομοκρατία και τις ασύμμετρες απειλές, με πολύπλευρη επαγγελματική εμπειρία και εξειδικευμένες πανεπιστημιακές σπουδές.

Το υλικό της έκδοσης είναι μια σπονδυλωτή – σειρά άρθρων που αναλύουν την νέα διεθνή απειλή της «τζιχαντικής τρομοκρατίας» όπως αυτή εκδηλώθηκε στη Συρία, αλλά το κυριότερο, την επικινδυνότητα της εξάπλωσης της «απειλής» αυτής στην Δύση και κυρίως στο «σπίτι» μας στην Ευρώπη. Το κείμενα αποκτούν τραγικά επίκαιρο χαρακτήρα μετά την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση των ισλαμιστών στα στελέχη του περιοδικού Charlie Hebdo στη Γαλλία.

Μετά τις αποκαλύψεις πριν λίγο καιρό για ισλαμική τρομοκρατία μέσω δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη, το φαινόμενο σαφώς και απασχολεί τα στελέχη του Π.Σ. στον διαρκή αγώνα για την διασφάλιση της πολιτικής προστασίας της χώρας από τις πάση φύσεως απειλές.

Ο συνάδελφος παραχώρησε το πόνημά τους στην ΕΑΠΣ, προκειμένου να μετατραπεί σε ηλεκτρονική έκδοση και να διατεθεί μέσω των επικοινωνιακών κόμβων της, στο διαδίκτυο.