ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ

2015-01-23_2

Τελικά στις 21-01-2015  δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 1575 από κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 126-τ.Β’/21-01-2015) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εσωτερικών, σχετικά με την εκλογική αποζημίωση του προσωπικού των Σ.Α. Σύμφωνα με την απόφαση :

1. H αποζημίωση θα χορηγηθεί στους:

α. Στους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προς αυτούς αντίστοιχους του Πυροσβεστικού Σώματος.

β. Στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη [Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και στο προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων], καθώς και στους Δημοτικούς Αστυνομικούς, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου τομέα.

γ. Σε (14) υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

δ. Στους εν ενεργεία Συνοριακούς Φύλακες και Εκπαιδευόμενους Συνοριακούς Φύλακες.

ε. Στους εν ενεργεία Ειδικούς Φρουρούς και Εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς.

στ. Στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

2. Δεν θα λάβουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την προεκλογική περίοδο, ήτοι από 31−12−2014 έως 25−01−2015 και ειδικότερα:

α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.

β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.

γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.

δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση «οίκοι νοσηλείας» και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ  ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 123 ΕΥΡΩ.

Για όσους υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος. Η καταβολή της εν λόγω εκλογικής αποζημίωσης στο προσωπικό της παρούσας απόφασης θα πραγματοποιηθεί την 14η Φεβρουαρίου 2015 και θα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.