Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

2015-05-14_2Στις 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΑΠΣ με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο. Στην συνάντηση η Ένωσή μας, παρουσίασε στον κ. Γενικό το σύνολο των σοβαρών και εκκρεμών προβλημάτων που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και τον πυροσβεστικό οργανισμό γενικότερα.

Ειδικότερα επισημάνθηκαν στον κ. Γενικό οι σοβαρές ελλείψεις σε ΜΑΠ στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, τα προβλήματα στα πυροσβεστικά οχήματα, λόγω παλαιότητας, βλαβών και ελαστικών, η συνέχιση της τριχοτόμησης του πυροσβεστικού προσωπικού, η ανεπάρκεια εγγεγραμμένων πιστώσεων για νυχτερινά, αργίες,υπερωρίες, εκτός έδρας του 5ετούς και συμβασιούχων.

Αναφορικά με τα θεσμικά προβλήματα, τονίστηκε ότι παραμένουν ακόμα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το ν.4249/2014, καθώς για τα μεν θετικά (συνήγορος πυροσβέστη, φαρμακεία, πόροι, βαθμολόγιο), δεν έχουν εκδοθεί τα αναγκαία ΠΔ και ΥΑ ενώ για τα αρνητικά δεν έχουν προχωρήσει νομοθετικές παρεμβάσεις για την τροποποίηση τους.

Τέλος τονίστηκε ότι για να έχει ουσιαστικό νόημα ο διάλογος για την αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό των θεσμικών κειμένων της εσωτερικής διάρθρωσης του ΠΣ πρέπει να υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στις οριζόμενες επιτροπές εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γενικός, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα του ΠΣ όπως διαπιστώσαμε, δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και ζήτησε την συνεισφορά των σωματείων με ουσιαστικές προτάσεις στην προσπάθεια της επίλυσης των προβλημάτων και της ουσιαστικής αναδιοργάνωσης του ΠΣ.