Η συμπαράστασή μας στους Γάλλους Συναδέλφους

2015-11-16 ΓΑΛΛΙΑΠΡΟΣ: Patrice Gerber

Εκπρόσωπο της Γαλλικής Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής στην FEU

Fédération Nationale de Sapeurs-Pompiers de France (FNSPF)

Αγαπητέ Συνάδελφε

Τα τρομερά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι, μας συγκλόνισαν. Σε παρακαλούμε να διαβιβάσεις στους Γάλλους Συναδέλφους, εκ μέρους των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας τα θερμά μας συλλυπητήρια, τη βαθιά οδύνη μας για τα θύματα, αλλά και την συμπαράστασή μας προς τον φίλο γαλλικό λαό.

Οι Γάλλοι συνάδελφοι από όσα πληροφορηθήκαμε, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην «σκηνή της φρίκης», προσπαθώντας να διασώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Ως Πυροσβέστες κατανοούμε καλύτερα την αξία της ανθρώπινης ζωής, την οποία προσπαθούμε να διασώσουμε όταν κινδυνεύει, πολλές φορές με κίνδυνο της δικής μας ζωής, γεγονός που μας συγκλονίζει ακόμα περισσότερο όταν βλέπουμε νοσηρούς τρομοκράτες να ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή σκορπίζοντας τον θάνατο.

Συνάδελφε

Οι χώρες μας προσέφεραν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τα συστατικά της ελευθερίας της δημοκρατίας, της ανοχής, της ανθρωπιστικής φιλοσοφίας, του διαφωτισμού. Αυτά που συγκροτούν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και κάνουν ξεχωριστό τον τρόπο ζωής στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο τρόμος που προσπαθούν να σπείρουν στην Ευρώπη, σκοταδιστές, και μεσαιωνικοί θύλακες μέσω τυφλής βίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός. Ο συγκλονισμός μας από την φρίκη του τρομοκρατικού δολοφονικού κτυπήματος, πρέπει να μετατραπεί σε πανευρωπαϊκό συγκλονισμό για την προάσπιση του ελεύθερου και δημοκρατικού τρόπου ζωής μας.

Στην Ευρώπη μας, η ασφάλειά μας είναι η ελευθερία μας