Η Αριάδνη του Χιονιά σταμάτησε στην οδό Μουρούζη.

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενώ το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, σε διασωστικές επιχειρήσεις σε όλη την παγωμένη χώρα, δυστυχώς κάποιοι ακόμα πιο “παγωμένοι κύκλοι” και από την ίδια την κακοκαιρία, σκάρωσαν σήμερα μια απίστευτη ιστορία διοικητικής ανωμαλίας, που θα πρέπει άμεσα η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να διερευνήσει.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να διακινούνται πληροφορίες περί συνεδρίασης, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων, το οποίο διενεργεί τις τακτικές κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του ΠΣ. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αρχίζουν να δημοσιεύονται σε σχετικά ιστολόγια του χώρου. ενώ περί τις 19.30 δημοσιεύεται σε κορυφαίο ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό μέσο του χώρου των Σωμάτων Ασφαλείας (www.bloko.gr), η είδηση με τίτλο «Κι όμως !!! Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην Πυροσβεστική – Ποιοί αποστρατεύονται».

Στο ρεπορτάζ του μέσου περιγράφεται ότι αποστρατεύεται ένας εκ των δύο Αντιστρατήγων – Υπαρχηγών, δύο Υποστράτηγοι -Συντονιστές και ένας Αρχιπύραχος και μάλιστα με τα ονόματά τους, ενώ μεταφέρεται και η είδηση με τα ονόματα των αντίστοιχων συναδέλφων που προάγονται στις θέσεις των ανωτάτων που αποστρατεύθηκαν. Σε αυτό το σημείο αρχίζει το σημείο του παραλόγου, καθώς οι συνάδελφοι που φέρονται ως προακτέοι δέχονται ευχές για την προαγωγή του;, ενώ οι αποστρατευθέντες ευχές για την συνταξιοδότησή τους. Παράλληλα από τους επίσημους επικοινωνιακούς κόμβους του ΠΣ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το γεγονός των κρίσεων.

Εξαιτίας της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΠΣ επικοινώνησε με τον Αρχηγό του ΠΣ Αντιστράτηγο κ. Β. Καπέλιο για να δοθεί επίσημη απάντηση αν έγιναν τελικά σήμερα κρίσεις και προαγωγές Ανώτατων Αξιωματικών του ΠΣ.

Ο κ. Αρχηγός δήλωσε ότι σήμερα δεν έγινε καμιά συνεδρίαση του αρμόδιου συμβουλίου κρίσεων του ΠΣ ουδείς ανώτατος αξιωματικός αποστρατεύτηκε και ουδείς ανώτατος αξιωματικός προήχθην.

Κατόπιν των παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν κρίσεις και προαγωγές ανωτάτων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Το ΔΣ της Ένωσής μας επίσης επιβεβαιώνει ότι ο μήνας είναι Ιανουάριος, το έτος 2017 και ότι ο ήλιος το πρωί βγαίνει από την Ανατολή. Επίσης αναμένει αν, λέμε κάποιος σε αυτόν τον τόπο νιώθει την συναίσθηση της ευθύνης, να την αναλάβει και να πράξει ότι του προστάζει.

Αυτά προς το παρόν.