Η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για τα προβλήματα του ΠΣ δεν μεταφράζεται ως «κόντρα με την πολιτική Ηγεσία»

Προς Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Τόσκα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την υπ. αριθ. 4297/03-07-2017 ανακοίνωσή μας, επαναδιατυπώσαμε για πολλοστή φορά απόψεις μας για τα προβλήματα του Πυροσβεστικού οργανισμού και του μηχανισμού δασοπροστασίας. Απόψεις που μονότονα σταθερά και με ένταση εκφράζουμε συνεχώς, ιδιαίτερα όταν η πύρινη λαίλαπα επιτίθεται στην πατρίδα μας. Ειδικά τις στιγμές αυτές είναι που χρειάζεται η φωνή μας, για να υπερασπιστούμε τη δουλειά των συναδέλφων που εκπροσωπούμε και οι οποίοι εκτός από το επίπονο πυροσβεστικό έργο έχουν να διαχειριστούν και άλλους τύπους επιθέσεων για το έργο τους.

Το αυτονόητο δικαίωμα του λόγου και της συνδικαλιστικής έκφρασης, που θεωρούμε ότι και το σέβεστε και θα το προστατεύετε ως Υπουργός της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε καμία περίπτωση δεν έχει χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης ή «κόντρας» όπως παρουσιάστηκε. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζετε ότι επιθυμούμε το διάλογο με εσάς, όχι βέβαια για εθιμοτυπικούς λόγους, αλλά για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για τα φλέγοντα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού, την οποία πρόσκληση για συνάντηση την επαναλαμβάνουμε με την ευκαιρία της παρούσας.

Τέλος θα θέλαμε να διερευνήσετε την από χθες κυκλοφορούμενη στα ΜΜΕ αποδιδόμενη σε «συνεργάτες» ή «κύκλους» κοντά σε σας, δήλωση που απαντά στην ανακοίνωσή μας. Είμαστε σίγουροι ότι «η στρατιωτική σας τιμή» της πολυετούς επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, δεν θα επέτρεπε να δώσετε απάντηση που δεν θα υπογράφατε ή δεν θα εκφράζατε προσωπικά ή έστω με υπηρεσιακό τρόπο από τα αρμόδια και επώνυμα όργανα του Υπουργείου μας.

Το γεγονός το επιβεβαιώνει και το άστοχο περιεχόμενο της φερόμενης ως δήλωσης συνεργατών σας, τόσο όσο προς τις απαντήσεις όσο και ως προς τις αιχμές με προσωπικό περιεχόμενο αναφορικά με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης μας. Ειδικά για το τελευταίο, όπως καλά γνωρίζουμε και υμείς και ημείς, για το που υπηρετούμε είναι απολύτως γνωστό σε εσάς…… και δεν συνεχίζουμε δημοσίως περαιτέρω για το θέμα.

Τέλος πιστεύουμε έστω και τώρα να προχωρήσετε με γοργά βήματα στην επίλυση ή έστω δρομολόγηση των καίριων και φλεγόντων προβλημάτων και σε αυτό θα έχετε κάθε δυνατή συνδρομή στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.