Η παρουσία της ΕΑΠΣ στη Θεσσαλονίκη στις δράσεις με την ευκαιρία της ΔΕΘ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Με σημαντική παρουσία της ΕΑΠΣ ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του ένστολου συνδικαλιστικού κινήματος στην Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της έναρξης της ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα το «Ναι σε όλα εσείς, αγώνα ελπίδας εμείς», φράση που συμπυκνώνει την αγωνία των ένστολων εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι συνάδελφοι από όλη τη χώρα έστειλαν το μήνυμα της έντονης διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της όσον αφορά την επίλυση υπερώριμων αιτημάτων και ιδίως για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που προβλέπονται από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ στην ομιλία του, επεσήμανε την μεγάλη αντίθεση μεταξύ της συνέπειας των εργαζομένων στα Σώματα, να κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο με προσφορά ζωής και των κυβερνώντων να αναιρούν τις υποσχέσεις τους, προσπαθώντας με επικοινωνιακά τεχνάσματα να αποποιηθούν τις ευθύνες τους προσβάλλοντας ενίοτε την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία των συναδέλφων.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία από το Άγαλμα Βενιζέλου, μέσω των κεντρικών οδών, προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να επιδοθεί το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στην αρμόδια Υφυπουργό κα Μαρία ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ, χωρίς όμως τούτο να επιτευχθεί λόγω απουσίας της. Το Ψήφισμα κατατέθηκε στο Πρωτόκολλο ενώ θα επιδοθεί και σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Το Σαββάτο 9 Σεπτεμβρίου το πρωί το Προεδρείο της ΕΑΠΣ παραβρέθηκε στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος στη ΔΕΘπου φέτος είναι αφιερωμένο στην μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, το Προεδρείο της ΕΑΠΣ είχε μια εκτός προγράμματος συνάντηση με το Αν. Υπουργό Εσωτερικών, στον απόηχο των γνωστών δηλώσεων του στη Βουλή των Ελλήνων, όπου επισημάνθηκαν τα αυτονόητα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΠΣ και της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΑΠΣ, ενώ την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Συντονιστή Βορείου Ελλάδος Υποστράτηγο κ. Δ. Αναγνωστάκη καθώς και επίσκεψη στο πληροφοριακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.