Συνάντηση της ΕΑΠΣ με την Πυροσβεστική Ηγεσία

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΑΠΣ με την πυροσβεστική ηγεσία, (Αρχηγός, οι δύο Υπαρχηγοί, ο Συντονιστής Υποστήριξης, ο Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας ΑΠΣ) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΑΠΣ.

Θέματα της συνάντησης, αποτέλεσαν τα φλέγοντα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και το ΠΣ καθώς και το υπό διαβούλευση σχέδιο ΠΔ τροποποίησης του κανονισμού κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών. Ειδικότερα από το ΔΣ της ΕΑΠΣ τέθηκαν:

  • Η εκκρεμότητα για την έκδοση ΠΔ για τα οδοιπορικά του προσωπικού και της σχετικής ΥΑ για τα ειδικά επιδόματα.
  • Η μη υλοποίηση στο παρά 1, ρύθμισης για την ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΕ
  • Η μη ρύθμιση του αποκλεισμού των Δοκίμων των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από την χορήγηση αποζημίωσης για νυχτερινά και πέραν του πενθημέρου απασχόληση.
  • Η μη δρομολόγηση διαδικασιών για την προμήθεια νέου αξιόπιστου συστήματος ασύρματης επικοινωνίας
  • Η μη εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων των υπηρεσιών του ΠΣ και την επίδραση αυτού στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του.

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Αρχηγός, συμμερίστηκε την ανησυχία μας, διαβεβαιώνοντάς μας ότι στα πλαίσια των δικών του αρμοδιοτήτων, με τις υπηρεσίες του ΑΠΣ προωθεί τα παραπάνω ζητήματα για επίλυση.

Τη συνάντηση τέλος απασχόλησε το υπό διαμόρφωση σχέδιο ΠΔ για την τροποποίηση του κανονισμού προαγωγών και κρίσεων των Αξιωματικών του ΠΣ. Από την πλευρά της ΕΑΠΣ, εκτέθηκαν αναλυτικά οι θέσεις και η κριτική πάνω στο υπό διαβούλευση νομοθετικό σχέδιο, (οι οποίες έχουν διατυπωθεί σε σχετικό έγγραφο) δηλώνοντας ότι οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν την ομαλότητα της εξέλιξης των Αξιωματικών, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα ασφαλιστικά δεδομένα, το νέο μισθολόγιο, αλλά και την πραγματική εικόνα της πραγματικής εργασιακής κατάστασης των Αξιωματικών του ΠΣ. Σε κάθε περίπτωση, οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να μεταβάλλουν στο δυσμενέστερο την εξέλιξη των συναδέλφων, οι οποίοι έχουν δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια τη μνημονιακή καταιγίδα.

Από την πλευρά της πυροσβεστικής ηγεσίας έγιναν κατανοητές οι θέσεις μας και στον διάλογο που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν επαρκή μεταβατικότητα για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων.