Διεθνής τρομοκρατία και στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση τρομοκρατικών κρίσεων

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος είναι Πολιτικός Επιστήμονας-Διεθνολόγος, σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων και τη Στρατηγική Επικοινωνία. Το σημαντικό του νέο πόνημα είναι το πραγματικά, εξαιρετικό, βιβλίο με τον τίτλο «Διεθνής Τρομοκρατία και στρατηγική επικοινωνία». Στις σελίδες του ο συγγραφέας, με εξαίρετη αμεσότητα αλλά και επιστημοσύνη, αναλύει το φαινόμενο της τρομοκρατίας, προσδιορίζοντας τη φύση, τον χαρακτήρα, τη δομή και την ιδεολογία του Ισλαμικού κράτους, όπου εμφανίζεται να δρα ως κράτος ταραξίας-κακοποιός και να χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κράτους- κέλυφους για να επιτύχει την οικοδόμηση ενός έθνους μέσω της επανασύστασης του χαλιφάτου. Επίσης, αναλύει τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που υιοθετούν οι μαχητές του ISIS, προκειμένου να επικοινωνήσουν τα αφηγήματα τους και να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους.

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί την επικοινωνιακή αρένα της τρομοκρατικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι καλά σχεδιασμένες επικοινωνιακές εκστρατείες που αποσκοπούν να επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στην πολιτική ενός κράτους, να υπονομεύσουν την εικόνα του και να ασκήσουν πίεση για την αλλαγή μιας συγκεκριμένης στάσης ή πολιτικής. Ως περιπτώσεις μελέτης, ο συγγραφέας αναλύει τις τρομοκρατικές κρίσεις, της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την εκστρατεία του Παγκόσμιου Συνασπισμού Κρατών κατά του ISIS εξάγονταντας συμπεράσματα τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

* Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις ΠΟΙΟΤΗΤΑ με στοιχεία επικοινωνίας, τηλ. 2109215842, και 6942060187 και email info@poiotita.gr.