ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΗΝ F.E.U.

Την δεινή οικονομική κατάσταση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ελλάδα, αλλά και την ένδεια των πιστώσεων του ίδιου του επαγγελματικού φορέα, υπό τη σκιά της γενικότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, μετέφεραν στο 2ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του 2012, των Αξιωματικών της Πυροσβεστικής της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης κα ο Εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ στην F.E.U Aναστάσιος Παππάς. Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της F.E.U. η ΕΑΠΣ είχε αναφερθεί στο πρόβλημα, ζητώντας το ζήτημα να τεθεί στην ατζέντα του συνεδρίου και να ζητηθεί η έκφραση συμπαράστασης.

Το ανωτέρω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ μεταξύ 1 και 3/11/2012 και η ελληνική αντιπροσωπεία στα πλαίσια του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ζήτημα της ελληνικής κρίσης από την πυροσβεστική οπτική. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς δράσεις, δομής, οργάνωσης, εκπαίδευσης και έρευνας των πυροσβεστικών υπηρεσιών στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ιδιαίτερης σημασίας παρουσιάζει ο σχεδιασμός «με όραμα το 2020» πάνω στα ευρωπαϊκά πυροσβεστικά δρώμενα.

Στα περιθώρια του συνεδρίου, διεξήχθη μεγάλη πυροσβεστική έκθεση, ενώ υπήρχαν παράλληλα ημερίδες και ομιλίες για ζητήματα πυρόσβεσης – διάσωσης από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του  Άμστερνταμ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.