ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ

ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Συνάδελφοι,

Τα νέα εγκληματικά μέτρα που τίθενται σήμερα στη Βουλή για ψήφιση, σήμερα το βράδυ, μας οδηγούν με σιγουριά στην απίστευτη εξαθλίωση, που βέβαια δεν είναι ο πάτος, μιας και προβλέπεται και νέο τσεκούρωμα και το 2013 και το 2014. Η ΦΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ από το λόμπι των Τροϊκανών, των Διαχειριστών της Κρίσης και των Μνημονιακών Θιασωτών.

Οι μνημονιακοί λογιστές της κρίσης με τα νέα μέτρα, σε απλά μαθηματικά προχωρά στην ετήσια μεσοσταθμική συρρίκνωση του ετήσιου εισοδήματος μας από την 01-08-2012, που ξεπερνά πλέον το 15 % με το σφαγιασμό των βασικών μισθών, των επιδομάτων, της ωριαίας νυκτερινής αποζημίωσης (από 2,93 € στα 2,60 €), κατάργηση της οικογενειακής παροχής, κατάργηση των δώρων (από 01-01-2013). Το τσεκούρωμα εκτείνεται στο 2013 με περαιτέρω μείωση κατά 130 εκατ. € του μισθολογικού κόστους ενώ για το 2014 με την εφαρμογή «νέου μισθολογίου» θα αφαιμαχθούν επιπλέον 88 εκατ. €.

Το πακέτο του τρόμου συνοδεύεται με περικοπές και για το Πυροσβεστικό Σώμα, με το «πάγωμα» των προσλήψεων στο 2013 και ελάχιστες προσλήψεις για 2013 έως και 2016, τη μείωση του ανώτατου ορίου δαπανών στο Υπουργείο μας από τα 2,003 δισ. € του 2012 στα 1.839 δισ. € το 2013 και στα 1.755 δισ. € το 2014.

Από χθες το μεσημέρι το Προεδρείο του Σωματείου μας, μαζί με τα αντίστοιχα των Αστυνομικών, Λιμενικών προσπαθήσαμε έστω στο παρά πέντε να ανατρέψουμε κάτι από την καταστροφή. Οι επαφές ξεκινήσανε το μεσημέρι με συνάντηση με τον Υπουργό Προ.Πο. και Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια. Το απόγευμα οι επαφές συνεχίστηκαν στη Βουλή. Έγιναν συναντήσεις με βουλευτές και τους αρμόδιους εισηγητές του τρομο-νομοσχεδίου, των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ. Αργά το βράδυ, έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Σε όλες τις επαφές εξηγήθηκε η μεγάλη αδικία που υφίστανται οι ένστολοι και οι κίνδυνοι της ακινητοποίησης των οργανισμών της δημόσιας τάξης-πολιτικής προστασίας της χώρας.

Σήμερα συνεχίζουμε το πρωί με συνάντηση με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ το πρωί και στη συνέχεια με εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Η συνέχεια θα είναι συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα στο Σύνταγμα, (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Δεν σκύβουμε το κεφάλι συνεχίζουμε.