Η στρεβλή εφαρμογή του στρεβλού μισθολογίου – φτωχολογίου

Ελπίζουμε ως αθεράπευτα Πυροσβέστες στην Θεία Χάρη και Θεία Φώτιση.

Συνάδελφοι

Η ανάρτηση των αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών με βάση το ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ αποτύπωσε τις καταγγελίες μας για την μνημονιακή του προέλευση και για τη συνέπεια του στα κελεύσματα των δανειστών και των αριθμολάγνων επιτρόπων των αγορών που στην ουσία διοικούν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο των ενστόλων πλέον αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο το δίκιο μας, όταν ζητούσαμε με αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, εντός και εκτός Βουλής, από την πρώτη μέρα κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, την απόσυρση και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Τα αναλυτικά σημειώματα μισθοδοσίας δείχνουν πως δεν κινδυνολογούσαμε και ξεγυμνώνουν τα παπαγαλάκια και τους συνοδοιπόρους που καθησύχαζαν για τις «μηδενικές μειώσεις». Τα πλέον χαρακτηριστικά του στρεβλού νέου μισθολογίου αποτελεί:

1. Η «προσωπική διαφορά» που όσοι συνάδελφοι έχουν σχετικό ποσό στο συγκεκριμένο «κουτάκι», αποκτούν ένα ποσό στο μισθό τους «διακινδυνευμένης συνέχειας», το οποίο δεν υπολογίζεται ως συντάξιμη αποδοχή και βέβαια υποθηκεύει την οποιαδήποτε ωρίμανση των επομένων ετών.

2. Η πραγματική μείωση των καθαρών αποδοχών, μέσω της πλαγίας, με αύξηση των κρατήσεων και ενδεικτικά αναφέρουμε: Αξιωματικός με μισθολογικό κλιμάκιο Α-11, είδε στο σημείωμα του την «μηδενική μείωση» να ανέρχεται στα 107,1 ευρώ, αφού όλες οι κρατήσεις του αυξήθηκαν και συγκεκριμένα του παρακρατήθηκαν παρακάτω:

  • 30,87 ευρώ για σύνταξη
  • 04,48 ευρώ για υγειονομική περίθαλψη
  • 13,61 ευρώ για το ΤΑΥΠΣ
  • 26,69 ευρώ για το ΜΤΠΥ
  • 28,20 ευρώ για τα ΤΠΔΥ
  • Ο3,07 ευρώ για το ΤΕΑΥΠΣ

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι για τον πρώτο μη «μνημονιακό» έτος του 2018, ο συγκεκριμένος συνάδελφος, θα απολέσει άλλα 98,34 ευρώ το μήνα, που είναι η μηνιαία αποκατάσταση (50%) λόγω της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο υπόλοιπό της η Κυβέρνηση κάνει τον «Αλέκο».

Στην πρώτη αυτή επίσης εφαρμογή του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου, αγνοούνται:

  • Το επίδομα παραμεθορίου για τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία σε Έβρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Δωδεκάνησα, Σαμοθράκη.
  • Οι προσαυξήσεις στο επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών, στους συναδέλφους που είναι διαζευγμένοι και έχουν τέκνα, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης της οικογενειακής παροχής

Εννοείται ότι στο «γνωστό πλέον χρόνο χελώνας» αναμένεται σχετική ΚΥΑ, που να καθορίσει, όπως προβλέπεται την νυχτερινή αμοιβή, το επίδομα κινδύνου, τα επιδόματα αναπηρίας και γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία.

Εννοείται ότι στο «γνωστό πλέον χρόνο χελώνας» αναμένεται και το σχετικό ΠΔ που όπως προβλέπεται θα επαναρυθμίσει τα δικαιούμενα ποσά αποζημίωσης για μετακινήσεις και εκτός έδρας.

Εννοείται ότι «γνωστό πλέον χρόνο χελώνας» αναμένεται σχετική ΚΥΑ που να καθορίσει όπως προβλέπεται η αποζημίωση του διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και βέβαια να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέσθηκε με την εξαίρεση των Δοκίμων των Σχολών του Π.Σ. από το δικαίωμα σε νυχτερινή αποζημίωση και εργασία πέρα του πενθημέρου.

Λίγες μέρες πριν το καλωσόρισμα του νέου χρόνου, καλούμε την πολιτική ηγεσία έστω και την τελευταία στιγμή να συνεισφέρει τουλάχιστον στην υστεροφημία της ως προς την ιστορία ένα ψήγμα ειλικρινούς και αποτελεσματικού ενδιαφέροντος επιλύοντας τα παραπάνω.

Έτη πολλά σε όλους μας.