Μαύρη μέρα για την αποφοίτηση των νέων πυροσβεστών

Αρ. Πρωτ. : 4683 // 27-02-2019

Σήμερα, στην Σχολή Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Πυροσβεστών. Η μέρα αυτή είναι ιστορική, διότι οι νέοι Πυροσβέστες / τριες είναι η πρώτη εκπαιδευτική σειρά που εισήχθηκαν στη Σχολή Πυροσβεστών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, πριν δυόμιση χρόνια. Όμως, αυτή η ιστορική ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, αμαυρώθηκε από επεισόδια που προκλήθηκαν με τη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, με αφορμή την παρουσία της κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η εισαγωγή Πυροσβεστών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων αποτελούσε χρόνιο συνδικαλιστικό – και όχι μόνο – αίτημα και νομοθετήθηκε με το Ν. 4249 / 2014. Ένα νόμο που η σημερινή κυβέρνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε δεσμευθεί να καταργήσει (ευτυχώς δεν το έπραξε) την επομένη που θα γινόταν κυβέρνηση.

Η εκπαίδευση των νέων Πυροσβεστών / τριών θα συνεχιστεί στις πυροσβεστικές υπηρεσίες που τοποθετούνται. Στη σκέψη τους όμως, αλλά και στη δικιά μας, μένει η εικόνα των επεισοδίων μεταξύ πολιτών και ΕΛ.ΑΣ. που για μια ακόμα φορά αποτέλεσε το μαξιλάρι απόσβεσης των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση.

Πέραν των συγχαρητηρίων που εκφράζουμε στους νέους συναδέλφους που βαπτίζονται στο σκληρό επαγγελματικό στίβο, καλούμε την πολιτική ηγεσία να ενστερνιστεί τα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού και να προσπαθήσει για την επίλυση έστω και λίγων εξ αυτών, πριν τον ερχομό της νέας αντιπυρικής περιόδου, εν μέσω εκλογικής χρονιάς.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.