Συνάντηση με τον Αρχηγό του ΠΣ

Αριθ. Πρωτ. 4685 // 05-03-2019 

Συνάδελφοι 

Αργά το απόγευμα της 5ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΑΠΣ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Β. Ματθαιόπουλο. Στην συνάντηση ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό η αποκατάσταση της ηρεμίας στο εσωτερικό του πυροσβεστικού οργανισμού και η δημιουργία συνθηκών διαλόγου και διαβούλευσης για τα μείζονα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό. 

Ζητήθηκε (& γραπτώς) η συγκρότηση ειδικής επιτροπής από Αξιωματικούς του Σώματος, για την αποτίμηση της Πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος (& εκπαιδευτικά) με βάση την γνώση των δεδομένων που έχουν αναδειχθεί μέχρι σήμερα, αλλά και την έκδοση σχετικής διάταξης απ τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας. 

Επίσης ζητήθηκε ενημέρωση για την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Οργανισμού για την νέα αντιπυρική περίοδο και ειδικότερα την ετοιμότητα από πλευράς προσωπικού (ΜΑΠ, εκπαίδευση, προσλήψεις), στόλου των οχημάτων και μέσων του εθνικού εναέριου στόλου αλλά και της διαδικασίας μίσθωσης ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης. 

Κατά την συζήτηση τονίσθηκαν: 

– Η μη εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων στο Βαθμό του Αντιπυράρχου τόσο στις πρόσφατες τοποθετήσεις όσο και για τις τακτικές μεταθέσεις που έρχονται, αλλά και για τους υπολοίπους ανά βαθμό Αξιωματικούς με στόχο να συνδυαστεί το υπηρεσιακό καθήκον και η εξυπηρέτηση των συναδέλφων. 

– Η μη δημιουργία εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των Ειδικών Υπηρεσιών του Σώματος (ΥΕΜΣΠΣ, ΥΠΛΩΜ, ΥΓΥΠΣ) και ειδικότερα εν όψη μεταφοράς της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο 251 ΓΣΝ. 

Τέλος ζητήθηκε η άποψη του κου Αρχηγού για την μεροληπτική αντιμετώπιση των στελεχών της ΕΑΠΣ (ΔΣ & Περιφερειακών εκπροσώπων) και την ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του ΔΣ με τις πρόσφατες κρίσεις. 

Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια των διοικητικών του δυνατοτήτων θα επιδιώξει το μέγιστο της συναίνεσης και της συνεννόησης, για την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης. Ακόμα δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις έγιναν κατ εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων, αλλά μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποσταλεί στην Πολιτική ηγεσία Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για αλλαγή – τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων και ότι αναμένεται η απόφαση της Πολιτικής ηγεσίας για διαβούλευση (???). 

Επίσης, μας τόνισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες συντήρησης – ετοιμότητας σε οχήματα και εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος για την ερχόμενη αντιπυρική και ότι προγραμματίζονται προσλήψεις εποχικού προσωπικού, 5ετών με κάλυψη θέσεων από τους εν ισχύ πίνακες επιλαχόντων, αλλά και μονίμων απ τους αντίστοιχους πίνακες. 

Τέλος, για την μεταφορά της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο 251 ΓΣΝ και την έκδοση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της, μας παρέπεμψε στον Διευθυντή αυτής. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.