23ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΑΠΣ

Το ΔΣ της ΕΑΠΣ

Στις 07 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι το 23ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΑΠΣ.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης συνοδευόμενος απ τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αναστάσιο Θεοδωράκο, χαιρέτησε τις εργασίες του Συνεδρίου που φιλοξενήθηκαν στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Πόλης του Περιστερίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Φίλιππος Παντελεάκος ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, τόνισε ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα, αλλά και για το Πυροσβεστικό Σώμα και τα στελέχη του και βέβαια για την θεσμική εκπροσώπηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την αξιοπιστία του. Κατά την εισήγησή του δήλωσε ότι :

«Η περσινή τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο ΜΑΤΙ έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και έντονο προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες και έχει φέρει στο κατώτατο σημείο το ηθικό των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος. Προβληματισμό για την ικανότητα του Κράτους να προστατεύσει τους πολίτες του, αλλά και την ικανότητα των στελεχών του Σώματος να διαχειριστούν κρίσεις».

Επεσήμανε δε ότι «η Κυβέρνηση προεκλογικά, μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς κανένα διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για την προστασία και την ασφάλεια της χώρας και ειδικότερα για την προστασία του εθνικού δασικού πλούτου από τον κίνδυνο των πυρκαγιών, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοθέτημα για την Πολιτική προστασία της Χώρας. Η πράξη αυτή, είναι χωρίς πρόγραμμα και αποτελεί έναν ακόμη πειραματισμό, τον οποίο θα πληρώσουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Έλληνες Πολίτες. Έρχεται σε συνέχεια των επιλογών ίδρυσης νέων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειακών αεροδρομίων και των πυροσβεστικών κλιμακίων των Εθνικών δρόμων που έγινε χωρίς καμία πρόσληψη και είχε ως συνέπεια την αποδυνάμωση μεγάλου μέρους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και ειδικότερα της Αττικής».

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στην καθημερινή του λειτουργία και στον κίνδυνο επανάληψης τραγικών περιστατικών στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα» από τον συντάκτη του βιβλίου Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο Διοικητή της ΠΥ Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής»

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν και χαιρέτησαν με την παρουσία τους, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αικατερίνη Σιδηροπούλου – Παπακώστα, ο βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Μιχαήλ Μιχαήλ

Επίσης, παρακολούθησαν το συνέδριο Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Διαμαντής Νικόλαος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Σταθόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Αττικής κ. Ψαλτάκος Παναγιώτης, ο πρόεδρος ΕΠΑΥΠΣ κ. Κούκουζας Αντώνιος, ο πρόεδρος ΠΑΣΟΠΠΥ κ. Παπαντώνης Κωνσταντίνος, ο ΓΓ της ΠΟΑΣΥ κ. Συνδραβέλης, ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Ρόττας Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΠΣ κ. Βελής Παναγιώτης και Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής κ. Μαγουλάς.

Σχεδόν στο σύνολο τους όλοι διατύπωσαν την ανάγκη συνέχισης ομαδικών δράσεων και συμπόρευσης όλων των ένστολων στις διεκδικήσεις τους, αλλά και την αντίδραση τους στην Κυβερνητική Πολιτική.

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΑΠΣ. Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία, εκλέχθηκε το Προεδρείο της αποτελούμενο από τους συναδέλφους Λεωνίδα Καραγκούνη ως πρόεδρο, κ. Ευτυχιάκου Νίκη και κ. Χριστοφιλέα Κωνσταντίνα ως μέλη.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΑΠΣ Νικόλαος Τσόγκας παρουσίασε τον διοικητικό απολογισμό της δράσης του σωματείου και ο Ταμίας του ΔΣ της ΕΑΠΣ Γεώργιος Βιντζηλαίος τον οικονομικό απολογισμό.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις – εισηγήσεις συναδέλφων αιρετών μελών των περιφερειακών επιτροπών της ΕΑΠΣ απ όλη την χώρα την πάνω στα εκκρεμή εργασιακά προβλήματα. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ανακοινωθούν στο σύνολο τους τις επόμενες ημέρες και θα κοινοποιηθούν προς το ΑΠΣ για τη δρομολόγηση της επίλυσής τους. Στη συνέχεια, αποφασίσθηκε η ανάδειξη όλων των ζητημάτων και ο τρόπος διεκδίκησης επίλυσης τόσο κατά τη αντιπυρική περίοδο όσο και μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ολοκληρώθηκαν με τα ψηφίσματα. Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.