Ανακοίνωση

Θέμα: Κλήσεις προς συναδέλφους για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ώρες επικοινωνήσαμε με πληθώρα συναδέλφων σχετικά με κλήσεις που τους κοινοποιήθηκαν για την παροχή ανωμοτί εξηγήσεων στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα αφορά την πιθανή τέλεση των εξής πλημμελημάτων : 1) εμπρησμού δάσους από αμέλεια από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, 2) εμπρησμού από αμέλεια από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και άνθρωπο, 3) ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια υποχρέων κατά συρροή και 4) σωματικής βλάβης από συγκλίνουσα αμέλεια υποχρέων κατά συρροή.  

Αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του ζητήματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη επισκεφθεί τον κ. Αρχηγό ΠΣ προκειμένου να τον ενημερώσουμε, να συζητήσουμε το ζήτημα, να αντλήσουμε περαιτέρω πληροφορίες και να έχουμε την θέση της Ηγεσίας επ’ αυτού.

Ο κ. Αρχηγός μας εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο καθόσον διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο, μας δήλωσε ότι έχει ήδη προβεί σε σχετική επικοινωνία για την αντιμετώπιση της , μας διαβεβαίωσε δε, ότι θα  λάβει υπόψη τις θέσεις μας αναφορικά με την τρέχουσα υπόθεση. 

Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα που έχει ανακύψει, εξετάζουμε τη σημασία του και την επίδραση του στο πυροσβεστικό έργο και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.